[ Makarski Komunalac | Pogrebne Usluge
Stalna briga

Tu smo za Vas u Najtežim Životnim Trenucima

Zahvalni smo što možemo reći da se u svakom aspektu našeg poslovanja trudimo postići najviše standarde.

Ne oklijevajte nas kontaktirati s punim povjerenjem. Naša je misija da vam pomognemo u svim koracima, od planiranja do izvršenja pogrebnih usluga, kako bismo vam olakšali emocionalno zahtjevno razdoblje koje je pred vama.

Razumijemo da potrebe ne poznaju radno vrijeme, stoga smo vam na raspolaganju 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Čak i izvan uobičajenih radnih sati.

Radno vrijeme sa strankama od ponedjeljka do petka 7:00 do 14:00 sati.

Kompletne Pogrebne Usluge

Usluge posljednjeg ispraćaja

Vršimo usluge prijevoza pokojnika u gradu Makarska i izvan grada, nošenje pokojnika,korištenje rashladne komore, usluge vezane za pripremu pokojnika i ukopa(slaganje i odvoz vijenaca i cvijeća,otvaranje grobnice,smještaj lijesa),razglasa i zvukova zvona, ekshumiranje, polaganje urne u grob.


Razumijemo da je svaki ispraćaj poseban i zahtjeva različite usluge. Bilo da je riječ o prijevozu pokojnika, uslugama rashladne komore ili organizaciji ukopa, tu smo da vam olakšamo u ovim teškim trenucima.Brinemo o svakom detalju kako bismo vam pružili mir i dostojanstvo koje zaslužujete.

Povijest groblja Makarske

Gradsko groblje Sv. Križa i ranija makarska pokapališta

Gradsko groblje Sv. Križa i prethodna pokopališta u Makarskoj predstavljaju povijesne svjedoke odnosa prema umrlima. Počevši od kamenog doba, ljudi su iskazivali poštovanje prema mrtvima, polažući cvijeće na njihova posljednja počivališta. Ovo područje bilo je naseljeno od 6000. godine prije Krista, a tragovi brončanog doba ukazuju na prve oblike grobnih tumula.

Rimsko razdoblje donijelo je praksu ukopavanja izvan gradskih jezgri, a groblja su otkrila mnogo o običajima pokopa i društvenom statusu umrlih. Gradsko groblje Sv. Križa osnovano je 1832. godine i postalo je središnje groblje Makarske. Unatoč promjenama tijekom vremena, ostaje simbol vjere i sjećanja na umrle.

Modernizacija groblja 2004. godine obuhvatila je širenje broja ukopnih mijesta, izgradnju mrtvačnice i svečane dvorane za ispraćaj, te promišljen pristup uređenju groblja kao cjeline. Ova povijest naglašava važnost groblja kao mjesta odavanja počasti preminulima i kao ogledala društva tijekom različitih povijesnih razdoblja.